در این مقاله که توسط بانک فیبرنوری نوشته و تدوین شده است دررابطه بااینکه پچ پنل شبکه چیست وچه کاربردی در شبکه ایفا میکند صحبت میکنیم
در مقاله ی پیشین که دررابطه با تجهیزات شبکه پسیو نوشته شده به صورت بسیار کوتاه در مورد network patch panel نوشته بودیم حال درمقاله پچ پنل شبکه چیست به صورت کامل این تجهیز شبکه را مورد بررسی قرار میدهیم .
[caption id="attachment_6040" align="alignleft" width="228"]
پچ پنل شبکه[/caption]همانطورکه درقسمت مقدمه ی فوق ذکرشد پچ پنلهای شبکه دردسته بندی تجهیزات شبکه ی پسیوقرار میگیرندودسته بندی میشوند.
اگربخواهیم پچپنل های شبکه را ازنظر ظاهری موردبررسی قرار دهیم یک پنل یاصفحه ی مستطیل شکلی میباشد.
روی پنل و صفحه ی مستطیل شکل پچ پنل شبکه تعداد پورت ها یا درگاه های مشخصی وجود دارد
بهمین دلیل پچ پنل هادرپورتها مختلف وجوددارندکه patch panel های روتین بازار patch panel های 24پورت و 48پورت میباشد.
از پچ پنل شبکه به عنوان یک جعبه تقسیم درشبکه های کامپیوتری استفاده می شود.
کار network patch panel قرار گرفتن میان نقاط انتهایی کابل های شبکه و تجهیزات شبکه میباشد.
تجهیزات شبکه نامبرده شده میتواند شامل موارد هاب یا روتر یا سایر تجهیزات باشد.
اگربه طور واضح تربخواهیم توضیح دهیم وظیفه اصلی network patch panel قرارگرفتن میان نودهای انتهایی کابل های،شبکه و تجهیزات شبکه است که به جای اینکه کابل ها مستقیما به تجهیزات ،شبکه متصل شوند از طریق پچپنل شبکه متصل میشوند
اگر بخواهیم به صورتی اقتصادی و نکته بینانه network patch panel را مورد بررسی قرار دهیم استفاده نکردن از پچ پنل شبکه مشکلی ایجاد نمیکند اما بکار بردن و استفاده از network patch panel درشبکه هایی که در طی زمان گسترش و تغییرات دارن کار رو راحت میکند.
اصولا در هنگام کابل کشی شبکه در ساختمان ها و پروژه ها تعدادی سوکت شبکه قرار میدهند که گاها اون سوکت ها در اون موقع استفاده ندارند و بلا استفاده هستندهیچ یوزری به آنها وصل نیست
اماگاها این مساله رخ میدهدکه درآینده تعداد کاربرها افزایش پیداکند،دراین هنگام با استفاده ازین سوکتها واردمدارشبکه میشوند
دراین هنگام است که با استفاده از پچ پنل ها مشکل فوق را حل میکنند به این منوال که تمامی کابلهای متصل به سوکت هارا در یک نقطه درمرکز رک متمرکز کرده وهرکدام شماره گذاری میشود
سپس در هرهنگام نیاز هر کدام از کابلاهارا میتوان با استفاده از یک سوکت به سوئیچ یا هاب وصل کرد
استفاده از Patch Panelها عموما رعایت نوعی از یک استاندارد میباشد و موجب اصولی شدن شبکه بندی و کابل کشی ساختمان و پروژه میشود.
[caption id="attachment_6042" align="alignleft" width="235"]
network patch panel[/caption]علاوه برمساله ی فوق بعدها اگر ایرادی در شبکه ایجاد شدبه دلیل استانداردسازی شدن شبکه در نتیجه عیب یابی هم بسیار آسون خواهد بود.
به علاوه یکی از دلایل به کار گیری Patch Panel تفکیک سازی راحت شبکه های مختلف از هم میباشد
مورد بعدی که باید درنظربگیریم اگر کابل ها ب صورت مستقیم به هاب یا سوئیچ متصل شود پس از مدت زمانی پس از کشیده شدن ممکن است موجب خرابی سوکت شود
پچ پنل ها به دو صورت در بازار رواج دارند.
network patch panel یا پچ پنل های مسی :
پچپنل شبکهpatch panelای است که بانک فیبرنوری در این مقاله به معرفی آن و انواع کاربرد آن پرداخت است
پچ پنل فیبر نوری :
این نوع از پچ پنل هارا در مقاله ی پچ پنل فیبرنوری مورد بحث و بررسی قرار داده ایم .
مقاله ی فوق توسط بانک فیبرنوری تدوین و نوشته شده است وبرای نوشتن این مقاله ازسایتfiber-optic-transceiverاستفاده شده است.
[block id="footer-product-patch-panel-network"]
[caption id="attachment_5836" align="alignleft" width="248"]
light source لایت سورس[/caption]لایت سورس یاهمان منبع نور نوری (Optical light source) دستگاهی است که ازلیزر دیود یاLEDمانند یک لامپ تابشی تثبیت شده استفاده می کند.
light source یا منبع نورنوری ، با ابزار دیگری به نام پاورمتر power meter (متر سنج) که در مقاله ی پاورمتر چیست کاملا مفصل به شرح آن پرداخته ایم توان دریافتی را اندازه گیری می کنند ، و می تواند ضریب تضعیف فیبر نوری را تعیین کند.
از ابزار لایت سورس با توجه به این مساله که توان باتری و اندازه ی آن محدود میباشد از آن به صورت کلی در محل پروژه استفاده می شود
طول موج عملیاتی دستگاه لایت سورس یا همان منبع نور نوری 1310/1550 نانومتر ، تا چهار طول موج میباشد .
لایت سورس یا همان منبع نور نوری دردسته بندی ابزارهای تجهیزات دستی ازدست دادن وخطی سیگنال درمحل محسوب میشود.
لایت سورس light source منبع نورنوری برای انجام دقیق آزمایش های از دست دادن و سیگنال روی کابل های فیبر نوری و کمک به ارزیابی دقیق کیفیت انتقال در شبکه فیبر استفاده می شود.
lightsource منبع نور نوری مجموعه اندازه گیری را با power meter انجام می دهد.
An opticallight source is an apparatus that uses a diode laser or LED such as a stabilized lightemitter. It is used with another instrument (power meter) that measures the power received, determining the attenuation of the optical fiber segment.
Considering the limited size and the battery power it is mainly used on-site
Optical LightSource: Operating wavelength 1310/1550 nm, up to four wavelengths
Handheld equipment of loss and signal line on site measurements. The opticallight source is used to exactly perform loss and signal line tests on optical fiber cables and help to carefully assess transmission quality on a fiber network.
این مقاله توسط بانک فیبر نوری نوشته و ترجمه شده است و منبع اصلی مقاله ی فوق سایت fibernet میباشد .
دراین مقاله که توسط بانک فیبرنوری نوشته، تدوین و ترجمه شده در مورد این مساله که پاورمتر چیست یا OPM یا همان Optical power meter چیست و تعریف پاورمتر و نحوه ی عملکرد پاورمیتر و کاربرد های آن توضیح خواهیم داد .
یک پاورمیتر یا همان OPM که مخفف عبارت Optical power meter دستگاهی میباشد که قدرت سیگنال های نوری را میسنجد
از پاور میترها عموما برای سنجش قدرت متوسط در سیستم های فیبر نوری استفاده میشود.
پاورمیترها برای محاسبه ی توان،انرژی،توان اکتیو وتوان ری اکتیو ،RF و اندازه گیری ولتاژ وجریان نیز استفاده میشوند.
از دیگر ابزارهای انداه گیری قدرت نور میتوان به رادیومتر ها و فوتومترها و laser power meters ها (منظور سنسور های فوتودیود یا لیزهای سنسوری گرماسنجی میباشد) و light meters یا lux meters اشاره داشت.
یک پاورمیتر متشکل از یک سنسور کالیبره شده و measuring amplifier یا همان اندازه گیرآمپلی فایر و یک نمایشگر میباشد.
سنسوراستفاده شده در پاورمیترها دردرجه ی اول متشکل ازیک فتودیود برای مشخص کردن محدوده ی مناسب طول موج انتخاب شده وتعیین کردن سطح توان انتخابی میباشد.
ازصفحه نمایش مورداستفاده در پاورمیترها سبب نمایش توان نوری،اندازه گیری شده وطول موج تنظیم شده برای نمایش دادن استفاده میشود
همه ی پاورمترها از استانداردهای کالیبراسیون مانند استاندارد جهانی NIST قابلیت پیگیری دارند. پاور متر
یک پاورمتر سنتی پاسخگوبه طیف گسترده ای ازنور میباشد اما باتمام این توصیفها کالیبراسیون وابسته به طول موج میباشد .
البته این موضوع در حالت کلی مساله ای نیست زیرا طول موج مورد آزمایش معمولا شناخته شده میباشد . با این حال این مساله مهم میباشد و دو هدف زیر را پیگیری میکند
گاهی اوقات تستی که به وسیله ی پاورمیتر انجام میشود با تست های دیگری ترکیب میشود به عنوان مثال و نمونه ای از تست ها میتوان به تست های OLS یا همان Optical Light Source و VLF یا همان Visual Fault Locator اشاره داشت .
مجموعه آزمون تست نوری :
هنگامیکه تستOPW بایک لایت سورس(light source) ترکیب شوددر حالت کلی این ابزار یا دستگاه راOptical Loss Test Setیا مجموعه آزمون تست نوری مینامند .
پیرو نوشته های بالا OLTS یا همان Optical Loss Test Set با توجه و با درنظرگرفتن معماری های مختلف شبکه و الزامات آزمون در ابزارآلات دستی اختصاصی و ماژول های مبتنی بر پلت فرم موجود است.
مجموعه تست های افتابی نوری (OLTS) در ابزار دستی اختصاصی و ماژول های مبتنی بر پلت فرم به منظور در نظر گرفتن معماری های مختلف شبکه و الزامات آزمون موجود است
از این تست برای اندازه گیری قدرت فیبر نوری (optical power) و از دست دادن قدرت (power loss) و بازتاب (reflectance) و منعکس کننده ی افت قدرت (reflected power loss) استفاده میشود
ازین محصولات ممکن است به عنوانoptical sourcesیا optical power metersیابرای اندازه گیری optical return loss یا event reflectance استفاده شود.
برای اندازه گیری قدرت نوری در فیبرهای نوری میتوان از سه نوع از تجهیزات استفاده کرد.
مواردی که در رابطه با پاورمتر ها Power Meter باید مورد بررسی قرار بگیرد را متخصصین فنی در بانک فیبرنوری به صورت موردی با توضیحات کوتاه با استفاده از منبع wikipedia مورد بحث و بررسی قرار داده اند .
سنسورها ی مورد استفاده در پاور میتر (Sensors)
عموما انواع سنسورهای نیمه هادی به صورت سیلیکون (Si) و ژرمانیوم (Ge) و هندل گالیم آرسناید (InGaAs) میباشد . که این عنصر ها برای تشخیص تست توان فیبر نوری جهت تضعیف استفاده میشود و یا طول موج عنصر های انتخابی به نحوی میباشند که به برخی از طول موج ها پاسخ میدهند
Power measuring range (رنک و محدوده ی اندازه گیری قدرت )
یک OPM معمولی عموماحدود0dbm)1milli Watt)تاحدود 50dbm )10 nano Watt) را اندازه گیری میکنداگرچه محدوده ی صفحه ی نمایش ممکن است بزرگتر باشد.
اندازه های بالاتراز 0dbm را high power محسوب میکنندو واحدهای انطباق پذیر میتوانند تا 30 dbm اندازه گیری شود.
اندازه های زیر -50dbm را low power مینامند و و واحدهای انطباق داده شده ممکن است تا -110dbm کم شود
Calibration and accuracy (کالیبراسیون و دقت)
دقت اندازه گیری و کالیبراسیون پاورمیتر موضوع بحث میباشد . دقت بیشتر استانداردهای مرجع اولیه (به عنوان مثال وزن، زمان، طول، ولت و غیره) با دقت بالا شناخته می شود.
با این حال،استانداردهای پاورمتر که توسط NIST تعریف می شوند فقط به یک قسمت از هزار قسمت تعریف می شود.
Extended sensitivity meters
یک کلاس از لابراتوار پاورمیتر دارای حساسیت بسیار گسترده ای از میزان -110dbm میباشد این مساله با استفاده از یک detector بسیار کوچک ترکیب شده با لنز به دست می اید وهمچنین با استفاده از لایت کوپر مکانیکی که معمولا روی فرکانس 270 HZ کار میکند بنابراین این پاورمیتر واقعا نور AC را اندازگیری میکند این عوامل سبب میشود که اثرات رانش الکتریکی اجتناب ناپذیر DC حذف شود .
اگر تقسیم نور با تقویت کننده همزمان (یا "قفل در") هماهنگ باشد، دستاوردهای حساسیت بیشتری به دست می آید
Pulse power measurement (اندازه گیری قدرت پالس) پیگتیل فیبر نوری
پاورمتر ها معمولا متوسط توان قدرت در زمان را نمایش می دهد بنابراین برای اندازه گیری پالس سیکل وظیفهی سیگنال برای محاسبه ی حداکثر توان سیگنال باید مشخص شده باشد . با این حال اوج قدرت لحظه ای باید کمتر از حداکثر meter reading باشد .
یا detector ممکن است اشباع است ودر نتیجه مشکلی پیش می اید نتیجه ی میانگین خواندن اشتباه میشود . همچنین در نرخ پایین سیکل پالس ها ممکن است برخی از متر ها با تشخیص صدا یا تشخیص داده نتیجه ی نادرست تولید کند یا اصلا نتیجه تولید نکند .
یک کلاس از meters high power دارای برخی از عناصر تضعیف نوری در مقابل detector میباشد .
Common fiber optic test applications (برنامه های کاربردی آزمون مشترک فیبر نوری)
برای اندازهگیری قدرت مطلق درسیگنال فیبرنوری،پاورمیتر بایددر طول موج آزمایش موردنظربه درستی کالیبراسیون شودونسبت به آن طول موج تنظیم شود.
اندازه گیری Optical loss در فیبرنوری در ترکیب با یک light source پایدار پیگتیل
ازآنجایی که این تست نسبی میباشد کالیبراسیون خاص و دقیق مورد نیاز نیست مگراینکه به دلیل مسافت طولانی از دو یا چند پاورمیتر استفاده شود البته اگر از یک تست تضعیف دو جانبه ی پیچیده تر استفاده شود حتی اگر از دو پاورمتر استفاده شود، کالیبراسیون پاورمتر ممکن است نادیده گرفته شود.
برخی از ابزارها برای تشخیص تن تست نوری برای کمک به آزمایش سریع تداخل کابل کمک میکنند .
تن تست استاندارد معمولا 270Hz ,1KHz,2KHz میباشد .
برخی از واحد ها میتوانند برای تست پیوستگی ریبن فیبر یکی از 12 تن را تعیین کنند
Test automation (تست اتوماسیون)
ویژگی های استاندارد تست اتوماسیون به طورمعمول دربرنامه های کاربردی تست loss اعمال می شود وشامل موارد زیرمی شود:
توانایی تنظیم یک واحد از دستگاه برای خواندن 0 دسی بل در یک power level مرجع، معمولا منبع آزمون است
توانایی ذخیره در حافظه داخلی و خواندن برای فراخوانی بعدی و دانلود به رایانه
توانایی همگام سازی طول موج با یک منبع آزمون، به طوری که پاورمتر را به طول موج منبع ست کند
[row label="محصولات مرتبط با کابل OPGW" col_bg="rgba(116, 162, 184, 0.19)"]
[col span__sm="12" padding="20px 20px 20px 20px" align="center" depth="3"]
[title style="center" text="محصولات مرتبط" color="rgb(131, 4, 4)"]
[ux_products style="normal" type="masonry" columns="3" columns__sm="1" depth="1" depth_hover="3" cat="100" products="3" orderby="rand" image_height="5:6" text_size="small"]
[button text="محصولات پاورمتر" radius="10" depth_hover="1" expand="0" link="https://fiberopticbank.com/product-category/fiber-optic-device/opm/"]
[/col]
[/row]
[row label="مقالات مرتبط" col_bg="rgba(214, 214, 214, 0.3)"]
[col span__sm="12" padding="20px 20px 20px 20px" align="center" depth="3"]
[title text="مطالب زیر را از دست ندهید" tag_name="h4"]
[blog_posts type="row" columns="2" columns__md="2" depth_hover="3" ids="5833,2929" show_date="false" excerpt_length="30" text_size="xsmall" text_bg="rgba(214, 214, 214, 0.3)"]
[button text="بانک مقالات" color="secondary" radius="10" depth_hover="1" expand="0" icon="icon-angle-right" link="https://fiberopticbank.com/article-book/"]
[/col]
[/row] پاور متر
همانطور که در مقاله ی تجهیزات شبکه چیست به بررسی انواع تجهیزات شبکه و مساله ی اینکه شبکه چیست انواع تجهیزات شبکه یعنی تجهیزات شبکه ی پسیو و تجهیزات شبکه ی اکتیو پرداختیم در این مقاله به صورت تخصصی تجهیزات شبکه ی پسیو را شرح میدهیم
این مقاله توسط بانک فیبر نوری تهیه و تدوین گشته است و جهت آشنایی شما با انواع تجهیزات پسیو شبکه در بانک فیبر نوری اسلاید شویی از تجهیزات در انتهای این مقاله قرار داده میشود .
همانطور که در قسمت به بالا و در مقالهی تجهیزات شبکه فیبر نوری به توضیح آن پرداختیم در هر شبکه کامپیوتری معمولا دو دسته تجهیزات وجود دارد:
تجهیزات فعال (Active)
تجهیزات غیرفعال (Passive)
اما نکته ی حائز اهمیت و مورد بحث این مقاله این است که این دو دسته با هم چه تفاوتی دارند؟
به تمامی ابزار و تجهیزات مرتبط با شبکه که عملکرد آن ها وابسته به جریان برق نیست و و فقط نقش زیرساختی جهت انتقال و عبور دیتا را به عهده دارند میگویند در واقع به زبان عامیانه اگر این مطلب را بخواهیم بیان کنیم تجهیزاتی که به جریان برق نیازی نداشته باشند را تجهیزات پسیو می نامند .
اگر تعریف بالا را بخواهیم به عبارت دیگر بیان کنیم قطعاتی که در تولید کردن، هدایت و یا تقویت سیگنال ها نقشی نداشته باشند را تجهیزات پسیو مینامند .
انواع رک و متعلقات آن کانکتور فیبر نوری
رک یکی از اجزای عمومی تجهیزات زیر ساختی شبکه های کامپیوتری می باشند
رک چیست : رکمحفظه ای فلزی است که به جهت نگهداری و محافظت کردن از تجهیزات مختلف مورد استفاده در شبکه نظیر کابل ها ، سوئیچ ها ، پچ پنل ها ، سرور ،تجهیزات مخابراتی و غیره مورد استفاده قرار می گیرد.
رک ها بر حسب نوع استفاده و نصب آنها به دو گروه زیر تقسیم می شوند :
رک های دیواری
رک های ایستاده
جهت دریافت اطلاعات بیشتر نسبت رک ها و کاربرد آنها به مقاله ی رک چیست مراجعه نمایید .
[caption id="attachment_5302" align="aligncenter" width="434"]
پچ پنل تجهیزات شبکه پسیو[/caption]پچ پنل ها : تضعیف کننده فیبر نوری
پچ پنل ها پنلی هستند که در مدلهای مختلف ارائه میشوند پچ پنل ها در پورت های ۱۲، ۱۶ ،۲۴، ۴۸ و ۹۶به بازار ارائه میشوند و درون رک ها نصب میشوند و کابلهای زوج سیم به آن متصل میگردند.
در پشت پنل ها محلی برای اتصال کابل وجود دارد که این کابل ها توسط آچار پانچ به این پنل متصل میشوند.
وظیفه ی پچ پنل ها : وظیفه و کار اصلی پچ پنل این موضوع است که بین نقاط انتهایی کابل های شبکه و تجهیزات شبکه ای مانند هاب، روترو غیره قرار گرفته و به جای این که کابل های شبکه مستقیماً به این تجهیزات وصل شوند از طریق پچ پنل وصل می شوند.
توضیحات جامع و کامل پچ پنل ها در مقاله ی پچ پنل فیبر نوری به صورت مفصل موجود میباشد برای بازدید این مقاله ی روی عبارت پچ پنل فیبر نوری کلیک کنید .
مزایای استفاده از پچ پنل : تضعیف کننده
برای دریافت اطلاعات بیشتر درمورد پچ پنل ها به مقاله ی پچ پنل فیبر نوری مراجعه کنید .
[caption id="attachment_4431" align="aligncenter" width="369"]
انواع پچ کورد ها patchcord[/caption]پچ کورد فیبر نوری تجهیزات شبکه پسیو اتنیتور
پچ کورد (پچکرد) فیبر نوری، کابلی میباشد که هر دو سر آن کابل ، به کانکتور فیبر نوری متصل میشود پچ کوردها( پچکرد های ) بایستی متناسب با فیبر نوری انتخاب شوند. مثلاً پچ کورد سینگل مود برای فیبر سینگل مود و پچ کورد مالتی مود برای فیبر مالتی مود مورد استفاده قرار میگیرد .
پچ کورد (پچکرد) یک کابل الکتریکی یا نوری است که برای متصل کردن یک وسیله الکترونیکی یا نوری به وسیله دیگر به سبب مسیریابی سیگنال ها مورد استفاده قرار می گیرد. پچ کورد (پچکرد) فیبر نوری برای ایجادارتباط بین تجهیزات و قطعات درشبکه فیبر نوری به کاربرده میشود و نام دیگر آن پچ کیبل patch cable میباشد .
دسته بندی و انواع پچکرد ها به علت وجود کانکتور های مختلف دارای انواع مختلف میباشند .
کانکتور های موجود در بازار شامل کانکتور های LC ، ST ، FC، SC،، MU ، MTRJ و E2000 میشود .
برای دریافت اطلاعات بیشتر درمورد پچکورد ها به مقاله ی پچکرد فیبر نوری مراجعه کنید .جهت دسترسی به مقاله ی پچکرد فیبر نوری روی عبارت کلیک نمایید .
پیگتیل فیبر نوری تجهیزات شبکه پسیو پچ پنل
پیگتیل فیبر نوری بخشی از کابلی است که با یک کانکتور فیبر نوری فقط در یک انتها سربندی شده و انتهای دیگر آن سربندی نشده است، بنابراین از یک سر می تواند به تجهیزات دیگر متصل شود و از سر دیگر فیوژن می شود و دو کابل فیبر نوری از این طریق به یکدیگر متصل می شوند.
پیگتیل های فیبر نوری و پچ کوردها از لحاظ ساختاری تشابهات زیادی با هم دارند. هر دو آن ها به صورت تک حالته (single mode) و چند حالته (multi mode) وجود دارند علاوه بر مسائل گفته شده هم پچ کورد فیبر نوری و هم پیگتیل با انواع مختلفی از کانکتورهای فیبر نوری مثل FC، SC، ST، LC، MTRJ، MPO، MU، SMA، FDDI، E2000، DIN4 و D4 می توانند سربندی شوند. تفاوت فیزیکی اصلی بین پچ کورد فیبر نوری و پیگتیل این است که پچ کورد فیبر نوری بخشی از کابل با طول مشخص است که هر دو سر آن به کانکتور متصل می شود، در حالی که فقط یک سر پیگتیل به کانکتورهای فیبر نوری متصل است.
پچ کوردهای فیبر نوری می توانند از وسط به دو نیم تقسیم شوند و تشکیل دو پیگتیل را بدهند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر درمورد پیگتیل ها به مقاله ی پیگتیل فیبر نوری مراجعه کنید جهت دسترسی به مقاله ی پیگتیل فیبر نوری روی عبارت کلیک نمایید .
[caption id="attachment_3170" align="aligncenter" width="367"]
آداپتور فیبر نوری[/caption]آدابتور های فیبر نوری تجهیزات پسیو شبکه
آداپتورها ابزار و تجهیزات کوچکی می باشند که اغلب برای اتصال دادن کابل های فیبر نوری به هم استفاده می شوند که به این تجهیزات آداپتور یا کوپلر فیبر نوری نیز میگویند .
ممکن است این آداپتور ها شکلهای متفاوتی داشته باشند، اما این تفاوت ظاهری تغییری در عملکرد این تجهیزات به وجود نمی آورد و عملکرد تمامی آن ها یکسان می باشد.
آداپتور فیبر نوری اجازه می دهد تا کابل های فیبر نوری بصورت انفرادی یا در یک شبکه بزرگ به یکدیگر متصل شوند، این امکان را برقرار می کند که بسیاری از دستگاه ها به صورت همزمان ارتباط برقرار کنند.
ادابتورها جهت اتصال یک فیبر به یکدیگر که به این آداپتور، آدابتور سیمپلکس یا simplex و یاجهت اتصال دو فیبر به یکدیگر که به آنها آدابتور دابلکس یا duplex میگویند در حالت دیگر این آدابتورها گاهی از مواقع چهار فیبر به یکدیگر اتصال پیدا میکنند که به این آدابتور ها کواد یا Quad میگویند .
متد طراحی ادابتورها برای دو دسته کابل های سینگل مود و مالتی مد می باشد . با توجه به اشکال و ساختارهای مختلف، آداپتورهای فیبر نوری را می توان در کلاس های مختلفی با کانکتور ها همسان ( FC to FC,SC to SC , LC to LC ) و کانکتور های ناهمسان یا هیبریدی (SC to FC , SC to LC , FC to LC ) طبقه بندی نمود .
برای دریافت اطلاعات بیشتر درمورد آداپتورها به مقاله ی آداپتور فیبر نوری مراجعه کنید جهت دسترسی به مقاله ی آداپتور فیبر نوریروی عبارت کلیک نمایید .
[caption id="attachment_5307" align="aligncenter" width="485"]
انواع مختلف مازول های تجهیزات شبکه ی پسیو[/caption]ماژول های اتصال فیبر نوری تجهیزات پسیو فیبر نوری
ماژول چیست ؟
در حال حاضر تجهیزات زیادی با عنوان ماژول SFP یا Transceiver به بازار ارائه می شوند هدف از ارائه و استفاده ازین ماژول ها این مساله است که بتوانند سیگنال را تقویت کنند.
Transceiver همانطور که ازمعنای لغوی نامش پیداست به دستگاهی گفته میشود که برایTransmitکردن وReceive کردن سیگنال مورد استفاده قرارمی گیرد.
عموما ازین دستگاه میتوان در تجهیزات وایرلس هم استفاده کرد، تلفن های همراه ، رادیوهای دو طرفه و بسیاری دیگر از تجهیزات امروزی به این دستگاه در مکانیزم کاری خود برای تقویت سیگنال ها نیاز دارند.
کاست فیبر نوری ماژول SFP
وازه ی SFP مخفف کلمه های Small Form-Factor Pluggable میباشد . با استفاده از این ماژول SFP به سرعت بهتری در مقایسه با سایر ارتباطات کابلی در شبکه دسترسی خواهیم داشت .
نام دیگری که ماژول های SFP به آن شهرت دارند Mini GBIC است که در واقع یک نوع Transceiver قدیمی است، SFP و GBIC تنهای تفاوت مهمی که با هم دارند اندازه آنهاست وگرنه تقریبا سرعت و کیفیت یکسانی را به کاربران ارائه می دهند.
کریمپ حرارتی ماژول XFP
نوع دیگر ماژول های رایج در بازار مازول های XFP میباشند . XFP مخفف عبارت Gigabit Small Form Factor Pluggable10 میباشد ،
با استفاده از ماژول های XFP روی سوئیچ های سیسکو ا می توان سرعت انتقال داده ی بسیار خوبی را در شبکه و زیرساخت های ارتباطی در صورت نداشتن Bottlenecks تجربه کرد.
ماژول XFP در سال 2002 و به همراه قطعا الکترونیکی که برای همین ماژول طراحی شده بود به نام XFI معرفی شد. XFP توسط گروهی به نام Multi-Source Agreement طراحی و ابداع شد.
ماژول XFP یک ماژول با قابلیت Hot Swap است و معنی این مساله این است که زمانیکه سوئیچ سیسکو روشن است امکان تعویض این ماژول وجود دارد.
و همچنین نکته ی حائز اهمیت دیگر از این ماژول به عنوان یک ماژول بدون وابستگی به پروتکل یاد میشود. ماژول های XFP را می توان بدون به وجود آمدن کوچکترین وقفه ای در سیستم ها جایگزین کرد فرآیند تعویض و جابجایی ماژول ها در فیبرهای نوری 850nm و 1310nm و 1550nm بسیار معمول است.
[caption id="attachment_5308" align="aligncenter" width="262"]
کابل شبکه تجهیزات پسیو شبکه[/caption]کابل های شبکه یکی از مهمترین اجزای و تجهیزات زیرساختی یک شبکه کامپیوتری محسوب میشود همانطور که در این مقاله به بررسی تجهیزات پسیو شبکه میپردازیم و سعی در معرفی انواع تجهیزات پسیو شبکه دارد کابل های شبکه را از مهم ترین این تجهیزات پسیو دسته بندی میکنیم .
شناخت کافی روی انواع کابل شبکه و نحوه ی عملکرد آنها می تواند مهم بودن این تجهیزات را توجیه کند .
برای انتقال داده ازکامپیوتر به کامپیوتر دیگری،که تحت شبکه بخواهد ارسال شود،داده ی موردنظر بایداز سلسه مراتبی ازمراحل نرم افزاری
و سخت افزاری گذر کند .
به عنوان مثال یک نمونه ازسلسله مراتب فوق میتواند کدگذاری باشد سپس دسته بندی شودبعد مقصدانتقال دیتامشخص شود و نهایتا
به یک داده قابل انتقال تبدیل شود و از طریق کابل شبکه در شبکه منتقل شود .
اگر به صورت کلی بخواهیم کابل شبکه را توضیح دهیم به صورت زیرمیباشد :
درواقع کابل شبکه،رابطی است بین دستگاه ها در شبکه که فقط توانایی جابجایی و انتقال صفرویک(جریان وولتاژالکتریکی)را منتقل کند.
[caption id="attachment_5309" align="aligncenter" width="393"]
فیبر نوری تجهیزات پسیو شبکه[/caption]کابل های فیبر نوری تجهیزات پسیو شبکه
فیبرنوری تار فیبر نوری یا اصطلاح انگلیسی آنoptical fiber است که یکی از محیط های انتقال داده میباشد .
فیبرهای نوری ،رشته ها و تارهای بلندو نازکی از جنس شیشه شفاف و خالص ، یا حتی پلاستیک ساخته میشوند
که ضخامت انها به نازکی یک تار موی انسان میباشند .
کابلهای فیبرنوری ازفناوری بسیارپشرفته ای بهره میبرند زیراکه فرایند انتقال دیتا درآنها ازطریق نور وپالس های نوری صورت می پذیرد
همچنین سرعت و ظرفیت انتقال اطلاعات در آنها بسیار بیشتر از روش های دیگر است.
توانایی انتقال اطلاعات درکابل های فیبرنوری مختلف،متفاوت بوده و انتخاب صحیح کابل مناسب باپروژه نیازمند دانش فنی ازعملکرد کابل فیبرنوری
و نیاز های پروژه است.
دسته بندی کابل های فیبرنوری بیشتر بر اساس نوع مصرف، شرایط محیطی و همچنین سرعت ومیزان ترافیک انتقال اطلاعات میباشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر درمورد کابل فیبر نوری به مقاله ی کابل فیبر نوری مراجعه کنید جهت دسترسی به مقاله ی کابل فیبر نوری روی عبارت کلیک نمایید .
اتصالات شبکه مانند سوکت RJ ، کیستون
[caption id="attachment_5310" align="aligncenter" width="246"]
سوکت های RJ45 تجهیزات پسیو شبکه[/caption]سوکت شبکه :
سوکت شبکه یا RJ45 یک سوکت 8 پین میباش در که با دو نوع روش رنگبندی 8 رشته سیم کابل شبکه در آن قرارگرفته و به سوئیچ،
روتر، پچ پنل و هر چیزی که قسمت مادگی RJ45 داشته باشد متصل میشود.
[caption id="attachment_5413" align="aligncenter" width="238"]
کیستون شبکه تجهیزات پسیو شبکه[/caption]کیستون شبکه به قسمت مادگی برای اتصال سوکت هایRJ45گفته میشود که این کیستون ها درون نودهای شبکه ویا پچ پنلهاقرارمیگیرد.
[caption id="attachment_5414" align="aligncenter" width="417"]
ترانک و زوایا تجهیزات پسیو شبکه[/caption]انواع داکت و ترانک و زاوایا و قطعات مربوطه
ترانک چیست ؟
ترانک یا ترانکینگ(Trunk)ابزاری است که علاوه بر جلوگیری ازشلوغ شدن کابل کشیهای متوالی برروی دیوار،در طول مسیر میتواند به دلخواه
خروجی های متعدد برق، تلفن، شبکه و انواع دیگر مکانیزم ها را بر روی آن ایجاد نمود.
زمانی از ترانکینگپها استفاده میشودکه امکان تخریب دیوارها وقراردادن کلیدوپریزها و سیم کشی های آن داخل دیوار به هردلیل وجودندارد
ترانک ها ازجنسهای مختلفی ساخته میشوند که از جمله رایج ترین آن ها می توان به PVCوپلاستیک اشاره کرد.
گاهی بعضی از ترانکها برخی مواد رادر جنس بدنه ی خود دارند که مانع ازپخش آتش هنگام آتشسوزی می شوند.
جنس بدنه در ترانک ها عاملی بسیار مهم است.
برخی ازبرندهای معتبرسازنده ترانک مثل لگراند ازمواد مرغوبی درتولید محصولات خود استفاده میکنند برند ترانک موجود دربانک فیبرنوری لگراند میباشد.
زیرا از کیفیت جنسی برخوردار است و پس از گذشت زمان هیچ تغییر رنگی در آن دیده نمی شود همچنین در صورت برخورد اجسام خارجی به آن ها هیچگونه شکستگی ای در آن ترانک ها ایجاد نمی شود.
ترانکها دررنگهای مختلفی توسط سازندگان عرضه می شوند، رنگ اول درتمامی برندها رنگ سفید است که بین تمامی سازندگان مشترک.است
وبسته به شرکت سازنده سایر رنگ ها نیز تولید و عرضه می گردد.
به عنوان مثال شرکت لگراند ترانکینگ های سری DLP خود را در رنگ های سفید و مشکی تولید می کند.
اطلاعات بیشتر درباره ی تجهیزات پسیو شبکه را میتوانید در سایت alibaba مورد بررسی قرار دهید
مقاله ی تجهیزات شبکه ی پسیو در بانک فیبر نوری تدوین ، نوشته و گردآوری شده است در اسلاید شوهای زیر انواع تجهیزات پسیو موجود در بانک فیبر نوری قرار گرفت شده است .
امروزه به علت کاربرد بسیار گسترده ی اینترنت و شبکه در جامعه کنونی به طور معمول اکثر افراد ازین شبکه استفاده میکنند . اما مسااله و سوالی که مطرح میشود این موضوع است شبکه و تجهیزات شبکه چیست و چند نوع دارد؟ ابزار مورد نیاز راه اندازی یک شبکه چیست؟ در این مقاله که در بانک فیبر نوری تدوین و نوشته شده است به معرفی تجهیزات شبکه می پردازیم و به پاسخ سوال تجهیزات شبکه چیست خواهیم پرداخت.
[caption id="attachment_5197" align="alignleft" width="318"]
شبکه چیست ؟[/caption]ابتدا در این مقاله برای درک راحت تر از تجهیزات شبکه و ابزار های مختلف آن به معرفی شبکه میپردازیم .
در حالت عمومی و کلی به مجموعه ای از کامپیوتر ها، نرم افزار ها و سخت افزار هایی که بهم متصل هستند و موجب ارتباط گرفتن کاربران با هم میشوند شبکه میگویند
شبکه های کامپیوتری از نظر پیکر بندی به دو نوع Client / Server و Peer-To-Peer تقسیم میشوند
پیکر بندی نوع Client / Server
منظور از کلاینت سرور قراردادن منبع میباشد به این معنی که یک یا چند کامپیوتر به عنوان سرویس دهنده (سرور) برای اشتراک منابع و فایل ها قرار میگیرند .
پیکر بندی نوع Peer-To-Peer
[caption id="attachment_5202" align="alignleft" width="304"]
Peer-To-Peer[/caption]منظور از Peer-To-Peer این مساله است که هر کاربر میتواند فایل ها را با دیگران بدون نیاز به سرور به اشتراک بگذارد .
معرفی انواع شبکه روشی برای دسته بندی انواع معماری های موجود در شبکه های کامپیوتری ، طبقه بندی بر اساس وسعت و مقیاس این شبکه ها می باشد.
عبارت “صنعت شبکه” یا “Networking Industry” تقریبا به هر نوع معماری موجود از شبکه های محلی گفته می شود. که رایج ترین آنها را نام میبریم .
LAN : Local Area Network
WLAN : Wireless Local Area Network
WAN : Wide Area Network
MAN : Metropolitan Area Network
SAN : Storage Area Network, System Area Network, Server Area Network, or sometimes Small Area Network
CAN : Campus Area Network, Controller Area Network, or sometimes Cluster Area Network
PAN : Personal Area Network
DAN : Desk Area Network
مبحث این مقاله خارج از مطالب فوق میباشد و مباحث ذکر شده صرفا جهت داشتن پیش زمینه از شبکه و دسته بندی های آن میباشد .
به مجموعه ابزارها وتجهیزات مورد استفاده به منظور راه اندازی یک شبکه رایانه ای تجهیزات شبکه گفته می شود.
درحالت کلی و معمول به دو دسته ی تجهیزات زیر دسته بندی میشود .
هر ابزار مورد استفاده درشبکه حتما در زمره ی دو دسته بندی بالا قرار میگیرند یعنی تجهیزات شبکه یا تجهیزات پسیو هستند یا تجهیزات اکتیو
[caption id="attachment_5204" align="alignleft" width="434"]
تجهیزات.اکتیو[/caption]به تجهیزاتی که برای انتقال اطلاعات و دیتا درشبکه به جریان الکتریکی برق نیاز دارند را تجهیزات اکتیو یا فعال گفته میگویند. پس طبق تعریف فوق در یک شبکه کامپیوتری به قطعاتی که معمولاً به برق متصل شده و در تولید، هدایت و یا تقویت سیگنالها نقش دارند و در اصطلاح به خودی خود فعالیت دارند، قطعات « فعال » یا Active گفته میشود.
در مقاله ی تجهیزات اکتیو شبکه به طور مفصل به تمامی تجهیزات شبکه ی اکتیو پرکاربرد میپردازیم و توضیحات تکمیلی را شرح میدهیم
[caption id="attachment_5207" align="alignleft" width="472"]
تجهیزات پسیو[/caption]تجهیزات غیر فعال شبکه (پسیو) : برخلاف تجهیزات شبکه ی اکتیو این نوع ازتجهیزات ، عملکرد بدون نیاز به توان الکتریکی برق صورت میگیرد.
تجهیزات پسیو Passive به مجموعه تجهیزاتی درشبکه اطلاق میشود که در واقع روی آن ها هیچ عملی انجام نمی پذیرد و فقط نقش آن تجهیزات نقشی زیرساختی جهت انتقال و عبور اطلاعات و دیتا را به عهده دارند .
اگر بخواهیم این تعریف را یه صورت عامیانه تر بیان کنیم به این صورت میباشد که تجهیزاتی که نیاز به جریان برق برای کارکرد خود ندارند جزو تجهیزات پسیو شبکه حساب می شوند . این ابزار لازمه ایجاد یک شبکه می باشند .
رسانه انتقال درشبکه چه کابل مسی باشد و یا کابل فیبر نوری جزو تجهیزات پسیو شبکه محسوب می شود.
به بررسی کامل تمامی تجهیزات پسیو شبکه در مقاله ی تجهیزات پسیو به طور مفصل و جامع پرداخته شده است
این مقاله توسط بانک فیبر نوری و شبکه تدوین و نوشته شده است و برای گرد آوری این مقاله از سایت alibaba.com استفاده شده است
تجهیزات شبکه موجود در بانک فیبر نوری و شبکه به شرح زیر میباشد .برای دریافت قیمت ها با مشاورین ما در بانک فیبر نوری تماس بگیرید
[row label="محصولات مرتبط با تجهیزات شبکه" col_bg="rgba(116, 162, 184, 0.19)"]
[col span__sm="12" padding="20px 20px 20px 20px" align="center" depth="3"]
[title style="center" text="محصولات مرتبط" color="rgb(131, 4, 4)"]
[ux_products style="normal" type="masonry" columns="3" columns__sm="1" depth="1" depth_hover="3" cat="280" products="3" orderby="rand" image_height="5:6" text_size="small"]
[button text="مشاهده همه محصولات" radius="10" depth_hover="1" expand="0"]
[/col]
[/row]
[row label="مقالات مرتبط" col_bg="rgba(214, 214, 214, 0.3)"]
[col span__sm="12" padding="20px 20px 20px 20px" align="center" depth="3"]
[title text="مطالب زیر را از دست ندهید" tag_name="h4"]
[blog_posts type="row" columns="2" columns__md="2" depth_hover="3" ids="3175,4475,5011,5072" show_date="false" excerpt_length="30" text_size="xsmall" text_bg="rgba(214, 214, 214, 0.3)"]
[button text="بانک مقالات" color="secondary" radius="10" depth_hover="1" expand="0" icon="icon-angle-right" link="https://fiberopticbank.com/article-book/"]
[/col]
[/row]